Sunday, February 27, 2011

הורים טובים מדי מאת אורלי פוקס שבתאי ושולמית בלנק

קראתי היום על מכשיר הקורס טריינר את ספרן של אורלי פוקס שבתאי ושולמית בלנק, הורים טובים מידיי. הספר הזה הוא בהחלט ספר הדרכה להורים שבועט במוסכמויות שבאופנות החינוך של השנים האחרונות. ולדעתי, טוב שכך!!

בספר הזה הקצרצר והקולע מביאות המחברות דעות פופולריות מהשנים האחרונות בנוגע לחינוך ילדים ובעיקר בעל הקשור לסמכות הורית תוך נקיטת עמדה נחרצת כנגע אי-סמכות הורית. המחברות מתארות עמדות שונות ומנמקות מדוע הסמכות הכרחית ומדוע גישה שהיא אלימה ונוקשה מחד היא בעייתית ומזיקה ומאידך כיצד גישה ליברלית מידיי, כזאת שנותנת לילדים לעשות כרצונם ורק מלטפת ומשבחת ואינה מתנגדת -- כיצד דרך חינוך זאת מזיקה לא פחות. המחברות מגבות את עמדותיהן בקטעים מהעיתונות, בציטוטים מספרות מדעית ומכתביהן ומדבריהם של מומחים שמטפלים במשפחות.

אני מתפלא שהספר לא הכה גלים ולא עשה כותרות ולא הפך לחלק מהשיח לא פחות מה-"סופר נני" ומעמוס רולידר. חיים עומר שממנו הגיעה לשיח הציבורי הביטוי "סמכות הורית" בעקבות ספרו "שיקום הסמכות ההורית" -- הסביר יפה במשך השני בספריו השונים את הנושא והדגים ברמות שונות וברבדים שונים את הנושא על צדדיו הרבים. ראו, למשל, את ספרו של חיים עומר, הסמכות החדשה. ספרים נוספים שנוגעים בנושא מהבטים דומים אך מתמקדים בצדדים שעומר נוגע בהם פחות וגם המחברות כאן נוגעות בהן פחות הם: הורים כמנהיגים מאת חיים עמית ו-למה זה כל כך מסובך מאת ניופלד ומאטה.

המוטיב המרכזי הוא: לעמוד איתנים בפני הילדים. אנחנו לא חברים שלהם. אנחנו ההורים. הילדים צריכים מסגרות וגבולות. העדר גבולות מביא לבעיות קשות וביניהן אלימות. אני חושב שבביקורות על הספר שמצאתי מהתקופה של פרסומו נטו המבקרים  להתמקד ב-"פליק בטוסיק" ולא בעיקר. העיקר הוא שילדים צריכים ללמוד להתמודד גם עם גבולות ועם תסכול ועם כישלון ועם סמכות -- זה יכין אותם לחיים בצורה מהימנה ומציאותית יותר מאשר התחנחנות מתמדת וגוננות יתר. אני סבור שאין צורך להגיע לכדי פליק בטוסיק, במיוחד עם מקפידים על גבולות ועל סמכות מגיל צעיר. יחד עם זאת אינני סבור שהביקורות על הספר (שמצאתי באינטרנט) שמתארות את המחברות כמפלצות ובגישה שמוצגת בספר כ-דיעה בלבד הן הוגנות. המחברות דווקא מנמקות יפה את עמדתן, מצטטות ומביאות מקרים רבים ומחקרים רלוונטיים. הן לא עשו זאת רק לתמוך בעמדתן אלא אף הביאו את הצד שמנגד עם מראי מקום. הן גם הציגו איך לדעתן הדעות ה"ליברליות" בחינוך האופנתיות הגיעו למעמדן ומניין שאבו את תוקפן -- המחברות מסבירות שדווקא בעניין הזה רב הביסוס על דעות ועל מקרים פרטיים ועל הצהרות ללא אחיזה במציאות. כדי לקרוא את הספר בעיון ובקפידה לפני שנופלים שבי בביקורות פשטניות.

ביקורת על הספר בעיתון הארץ.
על הספר באפוק טיימס.

אני דווקא ממליץ לקרוא את הספר ולהתעמק. הספר אינו ארוך, פחות ממאה עמודים (ויש עוד כארבעים עמודים של הערות ורשימות ומראי מקום והסברים -- מעניינים ביותר!!).

מהכריכה האחורית:

"חשוב להציב גבולות לילדים" אומרים תדיר להורים, אבל מה הם גבולות? כיצד מציבים אותם? מה המחיר שאנו כולנו משלמים בהיעדרם? שאלות אלו ואחרות עולות לדיון אמיץ בספר, ובתוך כך נחשפים מסריה הכפולים של החברה, שיש בהם משום בלבול של ההורים וסירוס סמכותם.בתרבות שלנו, קשה להורים להציב גבולות לילדיהם.הספר חותר להגיע לשורשיו של קושי זה. בשפה מובנת לכול הוא מסביר כיצד חיזקו הפסיכולוגיה, רוח הזמן והמאבק לזכויות הילד את תפיסת החינוך הרך והסלחני המקובל בימינו.סיפורי המקרים המובאים בספר מגוללים בפני הקוראים עולם של רגשות סוערים ומאבקים בזירת המשפחה, הנוגעים לכל ההורים.בגישתו השונה, הקוראת תיגר על רבות מההנחות המוצגות כיום כאמיתות שאין לערער עליהן, מצליח הספר להסביר מדוע סלחנות מעודדת אלימות, ואיך ניתן להיות הורים טובים מבלי להיות טובים מדי. ד"ר שולמית בלנק היא רופאת ילדים ומומחית לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. במסגרת עבודתה בבית החולים "קפלן" ברחובות פיתחה ד"ר בלנק שיטות מתקדמות לטיפול בהפרעות אכילה ובהפרעות התנהגות חמורות אחרות.
בשנת 1993 הקימה את "בני ארזים", מרכז טיפולי-חינוכי-שיקומי בקהילה, לצורך מניעת אשפוז פסיכיאטרי של ילדים ומתבגרים ומנהלת אותו עד היום. אורלי פוקס-שבתאי היא פסיכולוגית קלינית. עבדה כפסיכותרפיסטית למבוגרים. היום מתמקדת בייעוץ להורים. אורלי פוקס-שבתאי היא אם לשלושה ומתגוררת עם בעלה וילדיה בתל אביב.

משחקי לשון והמילה פיל -- קיבלתי בדואל

הכול אודות הפיל
איך קוראים לפיל ששם לך רגל - מפיל
איך קוראים לפיל שאוהב ילדים - פדופיל
איך קוראים לפיל שעלה לארץ באוניה - מעפיל
איך קוראים לפיל שגנב סוכרייה מהמכולת - פילח
איך קוראים לפיל שעשה טיפול לייזר - אפילציה
ואיפה הוא עשה את זה - בנטוראפיל ....
מה עושה פיל אצל קוסמטיקאית - פילינג
איך קוראים לפיל שמשפר את המצב רוח - דר' פיל גוד
איך קוראים לפיל עם מחלת הנפילה - אפילפסיה
איך קוראים לפיל שמפיק סרטים - שפילברג
איך קוראים לפיל ששמים בסלט - פילפל
איך קוראים לפילה עם גבר נשוי - פילגש
איך קוראים לפיל שיורד עליך מול כולם - משפיל
מה עושה ! פיל בשיעור חשבון - מכפיל
איך קוראים לפיל נדבן - פילנטרופ
באיזה תזמורת מנגן הפיל - הפילהרמונית
מה אוכל פיל פולני - גפילטעפיש
איך קוראים לפיל שמרגיש -
feel
איך קוראים לפיל מהכוח של האו"ם - יוניפיל
איך קוראים לפיל הוגה דעות - פילוסוף
מה יש לפילה סקסית - סקס אפיל
איך קוראים לפיל שעושה התעמלות עם כדורים - פילאטיס
איך קוראים לפיל ענק - נפיל
איך קוראים לפיל טורדני - טפיל
איך קוראים לפיל מבצק - פילסברי
איך קוראים לפיל שרוחץ אנשים זקנים - פילפינית






Tuesday, February 22, 2011

Urban SQL injection

ביצוע מעניין של SQL Injection למערכת ניטור עירונית.
המצלמות מזהות מספר רישוי של כלי רכב.
המספר מוזן למערכת SQL ומוצג על גבי הלוח האלקטרוני.
ה"תוקף" הדפיס ותלה על קדמת מכוניתו פקודת SQL למסד הנתונים.
התוצאה -- הלוח מציג את מה שהתוקף רצה (ונזק למסד הנתונים).

המקור: הבלוג The Old School

Monday, February 21, 2011

How to Write Clean, Testable Code


רמה נמוכה של מתמטיקה בתיכון מביאה לבעיות בלימודים גבוהים

חברי הוועדה "להערכת הלימודים במתמטיקה", בראשות פרופ' בנדיקט גרוס מאוניברסיטת הרווארד, הגישו דו"ח למועצה להשכלה גבוהה לפני כחודש. בדו"ח הם טוענים שרמת המתמטיקה הנלמדת בבתי הספר התיכונים נמוכה מדי וכתוצאה מכך רבים מהסטודנטים לתואר ראשון במתמטיקה מגיעים ללימודים ללא ידע מספק. לדבריהם, הדבר גורם לתלמידים רבים להיכשל ולשעורי נטישה גבוהים בשנת הלימודים הראשונה. החוקרים ציינו כי בעבר תופעה זו לא היתה קיימת בישראל וניתן לראות את השפעותיה גם בהישגים הירודים של התלמידים במבחנים הבינלאומיים.
פרופסור רון עדין, ראש החוג למתמטיקה בבר-אילן, התייחס לבעיית רמת לימודי המתמטיקה הנמוכה בתיכונים ואמר שזו בעיה אקוטית, ואנשי המועצה להשכלה גבוהה יושבים בימים אלו ודנים בנושא כדי למצוא פתרונות, שכן מדובר בנושא בעל חשיבות רבה לעתיד המתמטיקה בארץ.


וראו כתבה בנושא ב-ynet: "דו"ח המל"ג: רמת המתמטיקה בשפל"





Saturday, February 19, 2011

שלושת האחים עם התינוק

אבא שלי ואחיו עם התינוק החדש במשפחה, בבית הכנסת, אורית (דודניתי) עם התינוק החדש, רועי:








מסיבת יום הולדתי שחגגנו במושב אודים

מסיבת יום הולדתי שחגגנו במושב אודים:













נצחון למאמא רשת עמל כפר יונה על רימון כפר יונה


עודדנו את מיכל שניצחה עם קבוצתה, עמל כפר יונה, במסגרת משחקי מאמא רשת, הערב, את הקבוצה של רימון כפר יונה.

צילמתי כמה תמונות:






















אביב צילם סרטונים במהלך המשחק שאותם העלנו לצינור.
הנה הם:


















מכונית בקנקס -- עיצוב ומימוש של אביב

אביב תכנן ובנה מחלקי קנקס דגם של מכונית שהמציא. גם הצילומים מעשה ידיו.




Tuesday, February 15, 2011

אאוטבריין גייסה כסף בסיבוב נוסף

מתוך הידיעה ב-דהמרקר:

גלאי אמר היום ל-TheMarker: "אנחנו ממשיכים להשקיע בשלושה דברים. ראשית, אנחנו ממשיכים להשקיע בפיתוח אלגוריתמים. אנחנו מרחיבים את הצוות שמפתח אלגוריתמים בישראל, ואנחנו רק בתחילת הדרך בכל הנוגע להמלצות הקוראים בעניין הזה. יש עוד אלגוריתמים שאפשר לפתח. שנית, אנחנו ממשיכים להשקיע בתמיכה בבניית תשתית שתאפשר לנו לתמוך בכל האתרים הגדולים בעולם, על מנת שיוכלו לתת המלצות מהירות בתוך מיל' שניות, מבלי לפגוע בביצועיהם. התחום השלישי שבו אנו משקיעים הוא פתיחת משרדים באזורים גיאוגרפיים חדשים. פתחנו משרד בלונדון ואנחנו פותחים משרד בקליפורניה".


(אלגוריתמים זה הצוות שבו אני עובד)

הידיעה ב-דהמרקר
הידיעה מ-AdvertisingAge
הידיעה ששוחררה ב-marketwire


Sunday, February 13, 2011

אירוס הארגמן פורח בסביבה

עמיתי לעבודה, דודי הולצמן, כותב ביומן הרשת שלו על אירוס הארגמן ועל מקומות קרוב לבית באזור השרון לצפות בפריחה ולטייל.


אירוסי ארגמן -- יש גם מסלול ליד הפריחה ביער אילנות


בהזדמנות זאת אפשר עוד להזכיר את ארוע "קדימה אל השביל" שיתקיים ב-19 בפברואר. 

כותבים על האלגוריתמים שפיתחתי באאוטבריין

האלגוריתמים של אאוטבריין שמוזכרים בכתבה Washington Post's Trove to personalize news הם פרי פיתוח שלי. יש כמה אי דיוקים בדיווח אבל נחמד לראות את זה מפורסם ככה.

הנה ציטוט הקטע הרלוונטי מהכתבה (תוספות הקישורים הן שלי):

Or it might reflect the algorithms used by content personalization engine Outbrain, which bought rival Surphace from AOL last week.  Outbrain uses a set of different algorithms to determine what a reader might want to see in terms of reading content, including contextual analysis (articles with the same content), collaborative data (“People who read this also read…”), popularity (most visited articles on the Web), and personalization (where the service cookies the reader to make recommendations based on previous behavior).  Recently, the company added two new algorithms: most clicked (prioritizing articles that are getting the highest click-through-rate) and social (finding the articles that are being shared the most on social networks).


Thursday, February 10, 2011

‫אדריאן בירן‬ ‫על לימוד הגיאומטריה בכיתות ז'‬

בהמשך לפוסט האחרון בנושא תוכנית הלימודים במתמטיקה לכתה ז' הנה תגובתו של  ‫אדריאן בירן‬ ‫על לימוד הגיאומטריה בכיתות ז'‬. תגובתו בקובץ PDF נמצאת כאן. אני מביא את דבריו (האיורים והנספחים והטקסט המלא במסמך המקושר).









‫על לימוד הגיאומטריה בכיתות ז'‬

‫תשובה לקול קורא מיום 23 בינואר 2011

‫הרקע‬

‫אני מודה בעד האפשרות להתייחס לתוכנית הלימודים של המתמטיקה בכיתות ז'. אני מלמד כמורה‬ ‫נספח בטכניון, בפקולטה להנדסת מכונות, בדרגה מקבילה לפרופסור חבר. כעת אני מעביר את‬ ‫המקצעות הידרוסטטיקה לאניות (Ship Hydrostatics) ‬אדריכלות ימית (Naval Architecture) ‫וסרטוט הנדסי. שני המקצועות הראשונים מבוססים על הגיאומטריה של גוף האנייה, המקצוע‬ ‫השלישי כולל את הגיאומטריה התיאורית. לכן אתייחס ללימודי הגיאומטריה כמקצוע בסיסי‬ ‫בהנדסה.‬

‫המכתב הזה בא בנוסף לחתימתי על מכתב שכתב פרופסור רון אהרוני ואחרים ואני עושה זאת כדי‬ ‫להוסיף גם את נקודת המבט של מי שמלמד הנדסה. הגיאומטריה איננה רק ענין של מתמטיקה, היא‬ ‫חשובה לטכנולוגיה, לאמנות ולתרבות בכלל. במכתב בדואר האלקטרוני, ביום 30 בינואר, פרופסור‬ ‫דויד שטינברג כתב: "רווחת אצלנו התחושה של הידרדרות בהכנת התלמידים המגיעים אלינו". זה‬ ‫בדיוק מה שאני מרגיש מזה יותר מעשר שנים. לכן, ביום 14 ביולי 2003 שלחתי מכתב ממפורט לגברת‬ ‫רונית תירוש, וביום 30 במאי 2006 מכתב עם נספחים לפרופסור יולי תמיר. התשובות היו מעודדות,‬ ‫אך אינני יודע על תוצאות. אני מקווה שהפעם יהיה אחרת ואני מאחל לכם הצלחה.‬

‫גם בארצות אחרות היו בעיות בלימודי המתמטיקה. כך קרה בצרפת בה רפורמה מוטעית הביאה‬ ‫לתוצאות גרועות. קבוצה של מורים ופרופסורים במתמטיקה, ובראשם פרופסור כחנה (Jean Pierre Kahane)
חקרה את הנושא ופרסמה את מסקנותיה בינואר 2000 (ראה CREM 2000). בממלכה‬
‫המאוחדת המחקר נעשה ע"י החברה המלכותית ודו"ח מקיף, מתועד היטב ומפורט התפרסם בשנת‬
‫2001 (ראה Royal Society & JMC 2001). ‬שני הדוחות מבוססים על מחקר, קובעים מטרות ברורות‬
‫וכוללים ביבליוגרפיה. בדו"ח הבריטי גם תכנית מפורטת ומסודרת ודוגמאות של יישומים בטכנולוגיה.‬

‫תמונת המצב מנקודת מבטי‬ ‫כפי שכותב (Legendre 2002), כאשר מטפלים ברפורמה בלימודים יש לנתח את המצב הקיים, לגלות‬ ‫את נקודות התורפה, ולקבוע מטרות. כדוגמאות של הליקויים שגיליתי בשנים האחרונות (קודם לא‬ ‫היה כך) הנה רשימה לא ממצה:‬



  • ‫סטודנטים רבים אינם מסוגלים להגדיר מונח מתמטי או טכני, או לנסח משפט (במובן של‬ theorem), 
  • ‫סטודנטים רבים רואים לראשונה מחוגה בקורס על סרטוט הנדסי,‬ ‫כמעט כל הסטודנטים מצהירים שלמדו גיאומטריה בלי בניות עם סרגל ומחוגה,‬ ‫רוב הסטודנטים מצהיר שלא היה חשוף לסרטוט מכל סוג שהוא עד שהיגיע לקורס שאני מלמד,‬ 
  • ‬סטודנטים רבים אינם מסוגלים לנסח פיתוח במובן של ‪ ,proof‬והיו כאלה שלא ידעו מה המובן‬ ‫של המונח "הוכחה",‬
  • ‬הסטודנטים אינם מכירים את המושג "מקום גיאומטרי" ולפעמים ההכנה של הסטודנט כל כך‬ ‫לקויה שהוא אינו מסוגל לתפוס את המובן למרות כל ההסברים שלנו והספרות שאנו מעמידים‬ ‫לרשותו,‬
  • ‫אף אחד מהסטודנטים שלי לא שמע שקיימת תוכנה הנקראת "גיאומטריה דינמית", המיועדת‬ ‫ללימוד אינטראקטיבי של הגיאומטריה. דוגמאות של תוכנה כזאת:‬ ‫‪Cinderella, Cabri, Geometric Sketchpad‬‬

‫אני, וסביר להניח שגם מרצים אחרים, צריך ללמד נושאים שבארצות אחרות נלמדים לפני‬ ‫האוניברסיטה ולפעמים הם נכללים בדרישות של הבחינה לבגרות. זה בזבוז זמן שמונע מאתנו ללמד‬ ‫נושאים מתקדמים יותר, כמתאים לדרישות של תעשייה מודרנית ומתקדמת. היה יותר קל‬ ‫לתלמידים ללמוד את הנושאים האלמנטריים בשנים בהן הם לא נקראו למילואים, לא היו צריכים‬ ‫לעבוד כדי לשלם שכר לימוד ושכר דירה, ולא היו צריכים לדאוג למשפחה ולגדל ילדים.‬

[המשך המכתב בקישור ... ]

Wednesday, February 9, 2011

על התוכנית במתמטיקה לחטיבות הביניים לכתה ז'

חינוך מתמטי

רקע

החינוך המתמטי בישראל נמצא בדעיכה רצופה מזה כמה עשורים.
בין הסיבות לכך כמה תהליכי עומק מקומיים וגלובליים:
- הרחבת ההשכלה
- פיחות בערכים כמו כבוד למורה/הורה, להעמקה ולידע לעומת חיפוש מתמיד אחר סיפוקים מיידיים ושטחיים
- פיחות במעמד המורה וירידה רצופה בשכר המורה וכפועל יוצא ירידה באיכות המורים
מה לעשות

תיקון הגורמים לעיל הוא משימה בקנה מידה לאומי ותרבותי, קטונו מלתקן זאת באחת.
אלא שעל הגורמים לעיל נוסף חולי, שאינו גזירה משמיים, והוא כתיבה של תוכניות לימודים בעיתיות.
ישנו חוסר איזון בין נציגי החינוך המתמטי, המורים והמתמטיקאים בקרב מעצבי המדיניות וכותבי התוכניות.
המשקל היחסי של נציגי החינוך המתמטי והשפעתם גדולים ולעיתים מוחלטים. כתוצאה מכך מגיעים רעיונות ותוכניות שלא נוסו מעולם ומוחלים על ילדי מדינה
שלימה למשך שנים רבות.
במינון נכון יכול להיות איזון בריא בין שלוש הקבוצות שהוזכרו:
החינוך המתמטי יציע הצעות חדשות להטמעה טובה יותר של החומר- הצעות לשיפור הלמידה בנושאים קשים, שיפור הלמידה לאוכלוסיות מיוחדות (מתקשים ומחוננים),
שימוש בטכנולוגיה, התחשבות בתהליכים חברתיים וטכנולוגיים ואדפטציה לאורם וכדומה. המתמטיקאים והמורים יהוו בלמים לכך שהמתמטיקה תישאר נכונה (מתמטיקאים)
ושאכן הניסיון בשטח יאמר אם הדברים עובדים או לאו (המורים).
כאמור לעיל, בפועל אין שום מנגנון בקרה, וכל רעיון לדוקטוראט בחינוך מתמטי הופך לאורים ותומים של מדינה שלימה.
הדבר דומה לחברת תרופות שתשווק תרופות ללא שום בקרה.
כך היה עם הבדידים, הזנבגופים, אכסיומת המלבן ולצערנו היד עוד נטויה
.

על הפרק

משרד החינוך החל לפני כשנה בישום תוכנית חדשה לחטיבת הביניים.
ביקורת מפורטת על התוכנית נמצאת כאן.
לאחרונה, בעקבות סערה סביב התוכנית המוזרה, בעיקר בחלק הגיאומטרי שלה, החליט משרד החינוך לערוך את התוכנית מחדש. (ראו כאן).
מכתב המפמ"רית מבקש ממורים ומתמטיקאים להגיב על התוכנית הנוכחית.
להלן מסמך הערות מעודכנות לתוכנית שנכתב על ידי רון אהרוני, אורי און ותלמה גביש.

Sunday, February 6, 2011

כיצד לעזור לילדים במתמטיקה בבית הספר היסודי?




המתמטיקה נתפשת בחברה כנושא חשוב ויחד עם זה מורכב וקשה. תפיסה זאת נרכשת במהלך הלימודים ובדרך כלל אינה משתנה בהמשך החיים. גם לאחר השקעה רבה של זמן ושל מאמץ בלימוד המקצוע, ישנם עדיין רבים אשר לא מסתדרים עם המתמטיקה ומפתחים חרדת מתמטיקהאיך אנו ההורים יכולים לסייע לילדינו? יש פתרון והוא אינו כרוך בשיעורים פרטיים ובהוצאות מרובות -- אפשר לסייע לילדינו בעצמנו.

אין זה חריג לשמוע ילדים ומבוגרים שאומרים משפטים כמו "אני לא טוב במתמטיקה" או "מתמטיקה זה לא בשבילי". הורים רבים חוו את זה בעצמם או מכירים את זה מסביבתם ורוצים להשקיע בחינוך ילדיהם באמצעות דאגה לחומרי לימוד ולמדריכים הכי טובים בעבורם. לפעמים גם מורים בבתי הספר מנסים כמיטב יכולתם לספק את המשאבים הטובים ביותר לתלמידיהם כדי להבטיח את החינוך הטוב ביותר. אולם ישנן החלטות רבות כל כך ויש בחירות רבות לבחור מתוכן (בישראל יש למשל שש שיטות שונות להוראת מתמטיקה שגוזרות שש משפחות שונות של חומרי לימוד). כיצד יודעים במה לבחור? רוב האנשים אינם יודעים היכן למצוא את המשאבים הטובים ביותר וגם אם הם מגיעים למצב שהם עומדים מול חומרי הלימוד, חסרים להם הכלים כדי להעריך מהם חומרי הלימוד הטובים ביותר לצורכיהם של ילדיהם.

ישנו גם נושא התקציב שהוא פעמים רבות מכשול, אך מסתבר שכאשר מדובר במתמטיקה -- הסכרים נפרצים וההורים משלמים כסף רב מעבר לנדרש כדי לרכוש את חומרי הלימוד שבית הספר דורש: הם משלמים ממון רב להוראה פרטית מתוך תקווה שזה מה שיסייע לילדיהם להשלים חוסרים ולהגיע לרמה הנדרשת ולעמוד בביצועים. יש גם הורים שמשלמים מתוך כוונה שהלימוד הנוסף יסייע לילדיהם להשיג יתרון על חבריהם. 

ספרי מתמטיקה יסודית למורה יכולים לשמש הורים להבנת הנושאים שעל הילדים ללמוד בבית הספר היסודי, להבין את העקרונות הראויים בהוראת הנושא וללמוד כיצד להדריך את הילדים עד לשליטה מלאה מתוך הבנה. באופן דומה ההורים יכולים להבין כיצד לסייע לילדיהם בשיעורי הבית ולהבין מה הם עושים, מדוע הם עושים זאת ומדוע מה שהם עושים נכון ועובד.

ספרי מתמטיקה יסודית גם  הוכיחו את עצמם בבתי ספר, בחינוך פרטי ובחינוך ביתי. שיטת הלימוד הזאת מביאה לתוצאות הטובות בעולם גם במבחנים הבינלאומיים. 

אין צורך לשבור קופת חסכון ואין צורך להילחץ אם ההתמודדות עם הנושא נראית קשה או מורכבת. חברי העמותה הישראלית לקידום החינוך המתמטי לכול מוכנים להדריך קבוצות הורים שרוצים להבין כיצד ללמד את ילדיהם מתמטיקה בחינוך ביתי וגם הורים שמעוניינים להבין כיצד לסייע כראוי לילדיהם בשיעורי הבית.

מחירם של חומרי הלימוד שווה לכל נפש ועלות החומרים כולם, כולל ספרי המורה קטן ממחיר שיעורים פרטיים ומבטל את הצורך בכך.

האפשרות לסייע ולתרום באופן ישיר לחינוך ולהשכלת ילדיכם בנוסף להשקעת זמן איכות אמיתי עם הילדים בפעילות שתקדם אותם היא יתרון נוסף. לא מעט הורים מגיעים בדרך זאת גם לתיקון בשביל עצמם: הם מבינים דברים שלא הבינו במשך שנים, ומצליחים להתמודד עם חרדת המתמטיקה שלהם בעצמם מתוך הבנה.

תלמידים שלומדים בעזרת חומרי הלימוד הללו עם מורה שקיבל הדרכה כראוי משיגים הבנה מתמטית עמוקה, שפה מתמטית וכישורים שישמשו אותם בחייהם במתמטיקה ובמקצועות ובתחומים אחרים. עם ההבנה והשליטה מגיעה גם החיבה והאהבה למקצוע ולתחושת מסוגלות אמיתית שאינה מתוך הנמכת ציפיות אלא כזאת שמגיעה מתוך היכולת להתמודד.

כדי לקרוא על עקרונות בהוראת המתמטיקה בבתי הספר היסודיים אפשר וכדאי לקרוא את המאמרים בנושא באתר העמותה הישראלית לקידום החינוך המתמטי לכול.

על ספרי מתמטיקה יסודית ועל יתרונותיהם ועל השיטה אפשר לקרוא כאן.

ליצירת קשר כדי לקבל מידע נוסף או כדי לתאם הדרכה להורים אתם מוזמנים לפנות לעמותה הישראלית לקידום החינוך המתמטי לכול בכתובת info@ifma.org.il ואפשר גם ליצור עמי קשר ישירות באמצעות התגובות לרשימה הזאת.


Mining of massive datasets

Mining of massive datasets

The principal topics covered are:
1. Distributed file systems and map-reduce as a tool for creating parallel algorithms that succeed on very large amounts of data.
2. Similarity search, including the key techniques of minhashing and localitysensitive hashing. 
3. Data-stream processing and specialized algorithms for dealing with data that arrives so fast it must be processed immediately or lost.
4. The technology of search engines, including Google’s PageRank, link-spam detection, and the hubs-and-authorities approach.
5. Frequent-itemset mining, including association rules, market-baskets, the A-Priori Algorithm and its improvements.
6. Algorithms for clustering very large, high-dimensional datasets.
7. Two key problems for Web applications: managing advertising and recommendation systems.